Які ігри пограти з учнями на уроці?

 
22 грудня 2023
Які ігри пограти з учнями на уроці?

Якщо Ви викладаєте англійську дітям або дорослим, напевно, Ви не раз замислювалися над тим, у які ігри найкраще пограти з ними. Ігри повинні бути не просто цікавими, а й пізнавальними. Що ж вибрати? Сьогоднішній ринок пропонує величезну кількість товарів за різними цінами. Однак Ви повинні вибирати ті настільні ігри, які найбільше підійдуть до віку Ваших студентів, їхнього рівня знань.

Наприклад, якщо діти вже вивчили такі теми як «Одяг», «Продукти», то їм відмінно підійде лото. Учасники розкладають на столі кошики для продуктів (або валізи для речей), а також малюнки самих продуктів чи одягу. Крім цього, кожен гравець має список своїх предметів. Завдання кожного студента зібрати якнайшвидше елементи за списком, називаючи їх вголос іноземною мовою, звичайно ж!

Якщо Ваші учні хочуть потренувати пам'ять, і їхній словниковий запас вже відрізняється від базового, з ними можна пограти в гру на запам'ятовування. Кожному учаснику видають картки із малюнками. Їхнє завдання запам'ятати якнайбільше предметів за той самий відрізок часу. Той, хто зможе зробити це краще за інших, отримує приз.

Сьогодні є також безліч ігор для найменших, наприклад, завдання з магнітними тваринами. Завдання кожної дитини підійти до дошки і прикріпити до неї тварини, називаючи її вголос іноземною мовою. Вчитель може також тренувати з малюком прийменники, наприклад, слова над, під. Викладач просить англійською поставити слоника поряд з тигром біля дерева, наприклад. Маля аналізує цю інформацію, згадує прийменники, шукає тварин, прикріплює до дошки. Це дуже весело!

Звичайно, можна грати і у рухливі ігри з дітьми. Наприклад, педагог може просити дітей загадувати якісь дії, наприклад показати їзду верхи на коні, катання на велосипеді. Студент показує ці дії без слів, інші вгадують і називають дії англійською.

Онлайн навчання
Почніть навчання безкоштовно
Навчайтеся на нашій платформі з будь-якого пристрою
Будь ласка, заповніть поля нижче, щоб записатися на перший безкоштовний урок*
*Пробний урок йде 30 хвилин і включає знайомство з платформою, викладачем та визначення рівня
Авторські онлайн-дошка, відеочат та платформа для навчання
Можливість навчатися з будь-якої точки світу
Безкоштовні розмовні клуби з носіями мови з усіх країн земної кулі
Можливість безкоштовно розвивати свою англійську на онлайн тренажерах