Англійська для подорожей

 
22 грудня 2023
Англійська для подорожей

Кожна країна приваблює туристів, адже туризм це хороше грошове вливання. Звичайно, у світі можна переглянути різні пам'ятки, від Ейфелевої вежі до Стоунхенджа, від Гранд Каньйону до джунглів Амазонки.

Але куди не поїдеш, знання англійської потрібно. В ідеалі знати кілька популярних іноземних мов, таких як німецька, іспанська. Але якщо такої можливості немає, варто обмежитися хоча б однією найбільш затребуваною мовою сьогодні-англійською. В аеропорту, в кафе, в готелі потрібно спілкуватися з працівниками англійською, читати оголошення. Якщо Ви їдете в готель у Туреччині чи Єгипті, там, звичайно, персонал розмовляє рідною мовою. Але відійдіть від готелю до нетуристичного місця, знання рідної мови не врятує. Якщо захочете погуляти центральними вулицями Європи без гіда, який говорить Вашою мовою, обов'язково потрібне знання англійської. У європейських країнах багато мешканців добре нею володіють та допоможуть знайти дорогу до бажаного об'єкту. У ресторані меню часто пишеться мовою країни, а також дублюється англійською. Іноді вибір страв та напоїв представлений тільки італійською або іспанською. Таке буває у містечках, де туристів мало. У цьому випадку завжди можна покликати офіціанта або менеджера закладу та попросити перекласти назви. Хочеться сказати, що якщо трапиться неприємна ситуація, наприклад, в аеропорту, знання англійської буде життєво необхідним. Трапляється, що літак затримують або зовсім скасовують. Тоді знадобиться з'ясувати ситуацію, фінансовий бік питання. Без володіння мовою це зробити неможливо. Якщо в Чехії, Німеччині ще знайдуться Ваші земляки, які готові допомогти у складній обстановці, то у віддаленому куточку планети земляків мало, Вашу мову ніхто не знає. Звичайно, можна зателефонувати до оператора і попросити про допомогу. Але спілкування з місцевими також стане в нагоді: якщо захочете купити воду в малолюдному місці, потрібно дізнатися, де найближчий магазин.

Вчити англійську мову для подорожей або не вчити вирішувати Вам, звичайно. Але хочеться зауважити, що сьогодні практично немає людей, які їдуть у турне без знань хоча б базової англійської. Адже якщо людина не в змозі з кимось поспілкуватися за кордоном при нагоді, вона почувається німою. Сучасні додатки-перекладачі далеко не досконалі, можуть підвести. Онлайн перекладачеві важко вловити контекст слова, одні й самі фрази можуть мати пару значень. Перекладач, можливо, перекладе слово інакше, Ви зрозумієте його інакше, і виглядатимете безглуздо. Воно Вам потрібне?

Тому не радимо лінуватися і чекати на зручний момент, вивчайте англійську для подорожі вже сьогодні.

Онлайн навчання
Почніть навчання безкоштовно
Навчайтеся на нашій платформі з будь-якого пристрою
Будь ласка, заповніть поля нижче, щоб записатися на перший безкоштовний урок*
*Пробний урок йде 30 хвилин і включає знайомство з платформою, викладачем та визначення рівня
Авторські онлайн-дошка, відеочат та платформа для навчання
Можливість навчатися з будь-якої точки світу
Безкоштовні розмовні клуби з носіями мови з усіх країн земної кулі
Можливість безкоштовно розвивати свою англійську на онлайн тренажерах