Стереотипи про іспанців

 
22 грудня 2023
Стереотипи про іспанців
  1. Іспанці люблять кориду. Неправильне твердження, як мінімум, сьогодні. Серед молодих людей багато захисників тварин. У Каталонії та на Канарах корида заборонена законом.
  2. Усі в Іспанії люблять сієсту, влаштовують тригодинну перерву на ланч. Цей стереотип вірний частково. Справді, у південних країнах, таких як Греція, Італія та Іспанія, народ не поспішає працювати, в обід влітку дуже спекотно. Тому багато хто воліє подрімати годину після обіду вдома, а потім повернутися на робоче місце. Це не зручно, робочий день розтягується до пізньої години. Сучасна молодь все частіше їде на навчання до США чи інших європейських держав, де немає тривалої сієсти. Молоді люди виступають проти тривалої перерви.
  3. Для іспанців сім'я – це найважливіше у житті. Це так. Тут одружуються пізно, після 30 років. Тому чоловік і дружина, яким трохи за сорок, з коляскою та з дитиною школярем-типова картина. Тут шлюб є обдуманим кроком, відсоток розлучень низький. Іспанці віруючі, розрив шлюбу вважається чимось гріховним.
  4. В Іспанії багато барів. Це так. Бари на кожному розі. Але вони не лише для пияків. Там можна зустріти велику кількість порядних людей із сім'ями, всі зустрічаються з друзями та знайомими.
  5. Іспанці емоційні. Це правда. Більшість із них спілкуються голосно, обіймаються під час зустрічі, жестикулюють. Так, у цьому вони явно схожі на італійців.
  6. Усі танцюють фламенко. Це не правда. Фламенко це національний танець, але в нього є багато видів. Скажіть чесно, чи у Вашій країні всі поголовно танцюють національний танець? Ні. Ось і в Іспанії так само.
  7. В Іспанії дуже спекотно. Це правильно наполовину. Звичайно, наприкінці серпня, о 6 годині вечора, в Салоу (Каталонія), на узбережжі Середземного моря спекотно так, як на півдні України о 2 годині дня в середині липня, тобто на маківці літа. Коли в нас уже холоднішає, в Іспанії температура опускатиметься і не збирається. Усьому причиною є теплий клімат. На півдні Іспанії, в Андалусії, наприклад, ще спекотніше. Адже там близько Африка, найгарячіший континент. Однак в Іспанії є і гори, де взимку лежить сніг, на півночі прохолодніший.
Онлайн навчання
Почніть навчання безкоштовно
Навчайтеся на нашій платформі з будь-якого пристрою
Будь ласка, заповніть поля нижче, щоб записатися на перший безкоштовний урок*
*Пробний урок йде 30 хвилин і включає знайомство з платформою, викладачем та визначення рівня
Авторські онлайн-дошка, відеочат та платформа для навчання
Можливість навчатися з будь-якої точки світу
Безкоштовні розмовні клуби з носіями мови з усіх країн земної кулі
Можливість безкоштовно розвивати свою англійську на онлайн тренажерах