Великі групи чи міні-групи? Що вибрати?

 
22 грудня 2023
Великі групи чи міні-групи? Що вибрати?

Багато хто хоче навчатися у групі. Скільки учасників має бути? Яку кількість осіб вважати нормальною? Звичайно, найкращі варіанти-це групи від трьох до п'яти осіб. У такому форматі зручно вчитися, вчитель може приділити увагу кожному слухачеві.

Міні групка. Три особи. Ідеальний варіант. Спілкуємося з іншими, але при цьому достатньо часу висловитися самому, педагог приділяє увагу кожному.

Напівіндивідуальні уроки. Люди навчаються у парі. Такі заняття часто обирають члени сім'ї, колеги чи друзі. Їм подобається, що не потрібно підлаштовуватись під інших, вони вибирають оптимальний час.

Негативними вважаються заняття, де понад шести учнів. Це погано для студентів. В аудиторіях зазвичай галасливо, кожен хоче висловити думку, але часу недостатньо. Раніше мовних центрів було мало, доводилося займатись у великих класах. Сьогодні вибір величезний, можна вибрати менші групи. Зверніть увагу на тривалість заняття, де багато учнів. Воно має бути не менше, ніж півтори-дві години з періодичністю тричі на тиждень. Якщо для міні групки чи групи до п'ять осіб вистачає зустрічатися двічі-тричі на тиждень по годині, то для великої групи 60 хвилин --це катастрофічно мало. І це ми радимо враховувати.

Висновок: оптимальне навчання у групах від трьох до п'яти студентів. Є шанс поспілкуватися з іншими і часу вистачить кожному. Групи від восьми до десяти осіб і більше варіант гірший, його варто уникати.

Онлайн навчання
Почніть навчання безкоштовно
Навчайтеся на нашій платформі з будь-якого пристрою
Будь ласка, заповніть поля нижче, щоб записатися на перший безкоштовний урок*
*Пробний урок йде 30 хвилин і включає знайомство з платформою, викладачем та визначення рівня
Авторські онлайн-дошка, відеочат та платформа для навчання
Можливість навчатися з будь-якої точки світу
Безкоштовні розмовні клуби з носіями мови з усіх країн земної кулі
Можливість безкоштовно розвивати свою англійську на онлайн тренажерах