Як перебороти свій страх спілкування англійською мовою?

 
22 грудня 2023
Як перебороти свій страх спілкування англійською мовою?

Студенти стверджують, що на уроках англійської з учителем вони сміливі, готові підтримувати будь-яку тему розмови. А ось тільки опиняються за кордоном у центрі міста, губляться та не знають, що сказати. Ось кілька порад, як взяти себе в руки та почати спілкуватися:

Перестаньте боятися зробити помилку. Іноземці з розумінням ставляться до тих, хто не володіє мовою добре. Більше того, у туристичних місцях багато приїжджих, які й двох слів не в'яжуть. Ваші знання можуть виявитися крутішими.

Намагайтеся прокрутити в голові питання, яке хочете поставити. Потрібно купити одяг чи продукти? Згадайте, як буде англійською запитання: "У яку ціну?" "Можна подивитися товар?", "Дозвольте приміряти". При базовому рівні знань Ви легко згадаєте ці фрази та вживете їх у мові.

Попросіть співрозмовника говорити повільніше. Існує чудова репліка: "Could you speak more slowly, please?" Зазвичай іноземці починають повторювати речення по складах, і Ви точно зрозумієте зміст сказаного.

Чемно поясніть, що необхідно повторити. Скористайтеся реплікою: "Could you repeat, please?" Знову не зрозуміло? Не хвилюйтеся, запитайте, чи можна ще раз почути цю речення повільніше. Не соромтеся, не бійтеся виглядати безглуздо. Іноземці не судитимуть суворо, що Ви не володієте мовою в ідеалі. Адже англієць не розмовляє Вашою мовою взагалі, а Ви робите успіхи.

Напишіть запитання заздалегідь на аркуші, щоб додати собі сміливості. Покажіть аркуш із запитанням іноземцю. Коли він відповість на запитання, Ви зрозумієте, що немає нічого страшного в спілкуванні в іншій країні. Намагайтеся розвинути розмову далі, вже без аркуша паперу, використовуючи свої думки. Ось побачите, діалог побудується швидко, і Ви зрозумієте, що сильно недооцінили свої сили.

Онлайн навчання
Почніть навчання безкоштовно
Навчайтеся на нашій платформі з будь-якого пристрою
Будь ласка, заповніть поля нижче, щоб записатися на перший безкоштовний урок*
*Пробний урок йде 30 хвилин і включає знайомство з платформою, викладачем та визначення рівня
Авторські онлайн-дошка, відеочат та платформа для навчання
Можливість навчатися з будь-якої точки світу
Безкоштовні розмовні клуби з носіями мови з усіх країн земної кулі
Можливість безкоштовно розвивати свою англійську на онлайн тренажерах