Корисні розмовні фрази для візиту до лікаря за кордоном

 
22 грудня 2023
Корисні розмовні фрази для візиту до лікаря за кордоном

Люди їдуть за кордон із різних причин: відпочити, заробити грошей, підлікуватися до клінік Німеччини чи Ізраїлю. Медичний туризм не такий популярний, але набирає обертів. Буває, що ми відпочиваємо в готелі з послугою "все включено", але відбувається нещастя, здоров'я підводить, доводиться звертатися до лікаря. Якою б не була мета, корисні фрази для візиту лікаря варто знати напам'ять, вони врятують у скрутний момент.

 

1. Найчастіше саме застуда може застати нас зненацька. На вулиці +40, в автобусі посилено працюють кондиціонери. Це негативно впливає на організм. Якщо у Вас кашель, повідомте про це за допомогою фрази "I have a bad cough". Болить горло та температура? Скажіть "I have a high temperature and a sore throat". Можна також використати репліки: "It hurts when I talk", дайте зрозуміти, що горло турбує, коли розмовляєте.

2. Нещасний випадок на водній гірці чи лижах? Якщо болить спина, скористайтесь реченням: «I have a backache». Якщо турбує нога, кажіть: "My leg hurts", "It hurts when I walk". Лікар запропонує зробити рентген (X-ray).

3. Повідомте медику, що Вам недобре: I feel sick (terrible). Намагайтеся чітко описати усі свої симптоми.

4. Лікар має приписати ліки, вислухавши всі скарги. Можна ввічливо дізнатися: «Could you give me some pills?»

5. Ви відчуваєте сильний головний біль? Розповідайте про це лікарю за допомогою речення "I have a headache". Лікар призначить болезаспокійливі (painkillers).

6. Якщо не орієнтуєтесь у місті, дізнайтеся у медперсоналу, де найближча аптека (pharmacy). В аптеці покажіть рецепт від лікаря.

 

Зберігайте холоднокровність у будь-якій ситуації. Паніка не допоможе швидше вилікуватись від недуги. Потрібно бути зібраним, щоб правильно порозумітися англійською з лікарем і фармацевтом.

Подбайте про медичне страхування заздалегідь, перед поїздкою. Так Ви зможете захистити себе від зайвих витрат.

Онлайн навчання
Почніть навчання безкоштовно
Навчайтеся на нашій платформі з будь-якого пристрою
Будь ласка, заповніть поля нижче, щоб записатися на перший безкоштовний урок*
*Пробний урок йде 30 хвилин і включає знайомство з платформою, викладачем та визначення рівня
Авторські онлайн-дошка, відеочат та платформа для навчання
Можливість навчатися з будь-якої точки світу
Безкоштовні розмовні клуби з носіями мови з усіх країн земної кулі
Можливість безкоштовно розвивати свою англійську на онлайн тренажерах