Як найкраще вчити граматику англійської мови

 
22 грудня 2023
Як найкраще вчити граматику англійської мови

Граматику даремно називають найнуднішою, найважчою і незбагненною. Ті, хто так кажуть, просто потрапляли на вчителів, які викладали непрофесійно. Хороший викладач зробить усе, щоб Ви полюбили, а головне, зрозуміли граматику. Пропонуємо декілька порад для гарного вивчення граматики. 

1. Потрібне наочне сприйняття. Вчитель може вийти до дошки і схематично намалювати те правило, яке вивчається. Досить простих рамок та ліній, щоб візуально побачити, як і що працює.
2. Далі приклади. Педагог повинен написати перший зразок на дошці та попросити учнів повторити його. Після цього дається інше слово або фраза, щоб студенти змогли самі скласти з ними свій власний приклад за зразком. Якщо щось виходить, педагог грамотно пояснює учням, що вони зробили не так. Варто відпрацювати зі студентами і десять, і двадцять прикладів, доки тема не буде зрозумілою.
3. Потім переходимо до практики. Для цього є по-перше, сам підручник, де обов'язково будуть представлені вправи для відпрацювання граматики. По-друге, просимо студентів вдома попрацювати зі спеціалізованими книгами з граматики. Серед популярних британських посібників виділимо такий, як "Muphy. Essential grammar in use". Ось уже не одне покоління учнів вивчило мову за ним. Є й інші матеріали щодо граматики зарубіжних авторів. Вибираємо необхідні вправи на нову тему, а студенти працюють над ними вдома. Таким чином, є високий шанс добре засвоїти матеріал.
4. Також необхідно закріпити пройденний матеріал. На наступному занятті вчитель перевіряє у студентів роботу, коригуючи помилки, а також запитує у кожного учня граматичне правило напам'ять, що теж важливо. Для закріплення вивченого матеріалу роздаємо всім речення на переклад, де потрібно перекласти з рідної мови англійською, використовуючи нові граматичні структури. У Вашому класі багато творчих особистостей? Попросіть учнів скласти розповідь чи вірш, використовуючи нове правило. Загалом необхідна практика, і чим більше, тим краще. Швидше за все, Ваш підручник запропонує величезний вибір діалогів із використанням нового граматичного правила, аудіо завдань.

Найкраще запам'ятовувати граматику, практикуючи її постійно в мові та на письмі. Тоді вона буде відкладатися в голові, як щось само собою зрозуміле.

Онлайн навчання
Почніть навчання безкоштовно
Навчайтеся на нашій платформі з будь-якого пристрою
Будь ласка, заповніть поля нижче, щоб записатися на перший безкоштовний урок*
*Пробний урок йде 30 хвилин і включає знайомство з платформою, викладачем та визначення рівня
Авторські онлайн-дошка, відеочат та платформа для навчання
Можливість навчатися з будь-якої точки світу
Безкоштовні розмовні клуби з носіями мови з усіх країн земної кулі
Можливість безкоштовно розвивати свою англійську на онлайн тренажерах