Як дітям найкраще вчити англійську?

 
22 грудня 2023
Як дітям найкраще вчити англійську?

Таке питання ставлять дуже багато батьків. Всім мамам та татам хочеться, щоб їхня дитина отримувала якісні знання. Хтось віддає перевагу великим групам, до 10 осіб, нібито так веселіше. Хтось шукає варіанти суто ігрової форми під час уроків. Хтось думає, що найголовніше — це гарне викладання граматики, письмові вправи, і їхня дитина постійно працює над домашнім завданням. Який вихід?

Насамперед, давайте розберемося, як краще юному студенту вчити іноземну мову. Якщо Ваші діти маленькі, дошкільного чи молодшого шкільного віку, звичайно, довго на занятті вони не всидять. Їм потрібен рух, а навчання має відбуватися так, щоб малюки не напружилися. Наприклад, відмінно підійде ігрова форма з картками, де малюк називає за малюнками предмети, вгадує тварин, описує ситуацію. Можна також використовувати кубики з літерами алфавіту для складання слів із літер, а також м'ячик для рухливих ігор. Ну, і, звичайно, ніяк не обійтися без малювання улюблених героїв та спілкування з ними англійською.

Якщо ж діти вже ходять до середньої школи, ігрова форма починає відходити на другий план. Діти у цьому віці вже добре читають, перекладають тексти, будують речення, виконують письмові завдання та непогано сприймають мову на слух. Якщо цього немає, вчитель працює з ними для досягнення найкращих показників. Для дітей середньої школи існує безліч відмінних британських видань, але найкраще серед них, на наш погляд, це "Pearson". Найвдаліші підручники для дітей з 5 по 9 клас – це комплекси "Wider World". У цих книгах підібрано цікаві вправи для школярів, актуальні тексти, теми для обговорення, необхідна граматика. Ігри також мають місце, але їхня роль вже інша. Вони дають юним студентам можливість відволіктися від складних граматичних завдань чи важких текстів. Їх краще проводити в кінці уроку, причому грати рекомендується в групі. Ігри повинні бути спрямовані на закріплення матеріалу, наприклад, кросворд на тему, вгадування професії за малюнками або звуками на запам'ятовування лексики та інше.

Онлайн навчання
Почніть навчання безкоштовно
Навчайтеся на нашій платформі з будь-якого пристрою
Будь ласка, заповніть поля нижче, щоб записатися на перший безкоштовний урок*
*Пробний урок йде 30 хвилин і включає знайомство з платформою, викладачем та визначення рівня
Авторські онлайн-дошка, відеочат та платформа для навчання
Можливість навчатися з будь-якої точки світу
Безкоштовні розмовні клуби з носіями мови з усіх країн земної кулі
Можливість безкоштовно розвивати свою англійську на онлайн тренажерах