Як вести розмову по телефону англійською?

 
22 грудня 2023
Як вести розмову по телефону англійською?

Якщо Вам знадобилося вести ділову або приватну розмову англійською мовою, варто знати кілька важливих правил побудови діалогів під час дзвінка.

Той, хто дзвонить, завжди починає спілкування з фрази: "Hi, it's Jeremy." Ми не використовуємо звичні нам структури типу " I am Jeremy ". Вони підходять для реальної розмови, а не телефоном. Людина, яка приймає дзвінок, завжди каже: «John speaking». Так стає зрозуміло, кому ми зателефонували.

Ви секретар і Вам потрібно повідомити щось босу? У такому разі є корисна репліка: "Сould I take a message for...?" -"Можу я передати інформацію для...?" Можна також сказати: "I'll ask her to call you back "- "Я попрошу її Вам передзвонити".

Існують стійкі фрази для приватної та офіційної розмови. Їх вивчіть на випадок, якщо Ви не впевнені у своїх знаннях англійської, і потрібно уточнити сказане. "Could you slow down, please?" - "Ви можете говорити повільніше, будь ласка?" "Could you speak up, please?" - "Можете говорити голосніше, будь ласка?" "Can I just check?"-"Можу я перевірити ще раз?"

Не забувайте про ввічливість. Зверніть увагу, що всі речення закінчуються на слово "будь ласка". Іноземці, особливо англійці, цінують вихованість та чемність.

Якщо виникли проблеми зі зв'язком, використовуйте запитання: "Can you hear me OK"? - "Ви мене добре чуєте?" Якщо погане з'єднання, краще наберете номер знову.

Не хвилюйтеся і не бійтеся виглядати безглуздо. Носії англійської мови з розумінням віднесуться, якщо Ви зробите помилку в мові. Почувайтеся сміливіше!

Онлайн навчання
Почніть навчання безкоштовно
Навчайтеся на нашій платформі з будь-якого пристрою
Будь ласка, заповніть поля нижче, щоб записатися на перший безкоштовний урок*
*Пробний урок йде 30 хвилин і включає знайомство з платформою, викладачем та визначення рівня
Авторські онлайн-дошка, відеочат та платформа для навчання
Можливість навчатися з будь-якої точки світу
Безкоштовні розмовні клуби з носіями мови з усіх країн земної кулі
Можливість безкоштовно розвивати свою англійську на онлайн тренажерах